Website van Marlou Kursten Kunstbemiddeling

Jochem de Wit


Zijn eindexamenwerk 2009 bestaat uit onderdelen van een servies waarbij gebruik gemaakt is van soms ongebruikelijke materialen. Het servies bestaat uit keramische borden en soepkommen van geglazuurd beton met lepels van beukenfineer. Verder een serie gegoten borrelglaasjes, bronzen eierdoppen en kannen en bekers van baksteen.


Jochem de Wit, "eindexamenwerk 2009"
Jochem de Wit, "Eindexamenwerk 2009"
eindexamenwerk 2009; onderdelen van een servies

 

De inspiratiebron voor het werk van Jochem is de alledaagse omgeving die hem omringt. Die leefomgeving is voor de meeste mensen een stedelijke omgeving, waarvan hij de specifieke schoonheid wil laten zien. Jochem focust zich op de rafelkanten van rommelige stedelijke plekken en ít leven dat zich daar afspeelt. Deze niet ontworpen plekken geven hem een positief levensgevoel. Zij zijn voor hem een belangrijk element bij het ontwerpproces.


Jochem de Wit, "Beker"
Jochem de Wit, "Beker"
keramiek

 

Het lichamelijke contact met materialen staat hierbij voorop. Materialen als steen, klei, glas, metaal en hout die een locatiesfeer bepalen, maar meestal niet clean, puur, nieuw of strak zijn. In zijn werk speelt erkenning van het toeval en het niet geordende in ít ontwerpproces een belangrijke rol.


Jochem de Wit, "Kan"
Jochem de Wit, "Kan"
keramiek

 

 

Jochem de Wit Van 17 januari t/m 28 februari 2010 exposeerden Lia Stouten (grafiek en installatie) uit Bennekom en Jochem de Wit (keramiek) uit Arnhem in het Koetshuis van De Casteelse Poort, Museum Wageningen, Bowlespark 1A te Wageningen. De expositie is geopend op zondag 17 januari 2010 door Jelle de Gruyter.