Website van Marlou Kursten Kunstbemiddeling

Ingrid Werdler


Het vastleggen van beelden, met name de geportretteerde in relatie tot .. daar ligt haar passie. Dit kan variŰren van iets dierbaars/een dierbare, een periode/fase etc. De verbinding maken, daar draait het om in haar leven.
Via haar fotocamera laat Ingrid haar verhalen tot leven komen. Slechts een enkel beeld kan zo veelzeggend zijn dat woorden niet nodig zijn. In andere gevallen is het verhaal minstens zo belangrijk en verdient het om verteld te worden.


Ingrid Werdler, "Spaanse inspiratie"
Ingrid Werdler, "Spaanse inspiratie"
Foto (serie Spaanse inspiratie)


Moderne verbeelding van een bekend Spaans verhaal

De na´viteit van de wereldverbeteraar rijk aan fantasie.
Welkom in de wereld van Don Quichot.
Ook vandaag spreekt zijn avontuurlijke verhaal nog tot de verbeelding. Met foto's die zowel hedendaags als tijdloos zijn, vertelt ze een oud maar actueel verhaal.

Spaanse inspiratie

Ingrid Werdler reisde naar El Toledo in la Mancha, waar het verhaal van Don Quichot ooit ontstond. Ze liet zich inspireren door de omgeving en geeft deze vorm vanuit haar eigen wereldbeeld. Ingrid koos voor het kinderlijk perspectief om de na´eve blik van de rebelse ridder te vangen.


Ingrid Werdler, "Molen"
Ingrid Werdler, "Molen"
Foto (serie Spaanse inspiratie)

 

Expositie:

Kunst bij Vreemde Streken, 1e Kloostersteeg 3 te Wageningen:
Van 29 mei t/m 4 september 2013 is er een expositie met foto's van Ingrid Werdler uit Rhenen bij Vreemde Streken. Ingrid Werdler belicht Don Quichot bij Vreemde Streken.