website van Marlou Kursten Kunstbemiddeling

Wilma Terlouw


Het water met de weerspiegelingen is haar inspiratiebron. In haar werk zoekt Wilma naar diverse gelaagdheden van het water die zich verhouden tot objecten, boten of bakens die zich in of op het water bevinden. De werkelijkheid boven het water wordt weerspiegeld op het wateroppervlak en tussen de rimpeling van het water door, wordt de bodem zichtbaar.

Wilma vindt het bijzonder dat water van zichzelf nauwelijks kleur heeft. Het neemt grotendeels de kleuren en vormen aan van hetgeen zich boven, naast of onder het water bevindt. Dit zorgt voor ongekende mogelijkheden om te schilderen binnen dit thema en vrijuit te associŽren.


Wilma Terlouw, "Waterkant"
Wilma Terlouw, "Waterkant 1"
70 x 100 cm; acryl op doek


Het schilderen over water is in de loop van de jaren geÔntensiveerd. Het is een breed thema, waar zij nog niet op uitgekeken is. Water kun je heel transparant schilderen of heel zwaar, erg kleurrijk of heel schraal en sober. Er zit veel symboliek in water verborgen. Water kan reinigend en zuiverend zijn, maar ook symbool staan voor vernietiging en oordeel. Het kan een overgangsfase markeren. Wilma wil mensen uitdagen om na te denken over deze symboliek.

Haar beeldend werk biedt de mogelijkheid om op een efficiŽnte manier na te denken over het zintuiglijk waarneembare en het niet-waarneembare. Door nauwkeurig te beschouwen zien we steeds meer van beiden.

“Want de dingen die men ziet zijn tijdelijk, maar de dingen die men niet ziet zijn eeuwig.”
2 Korinthe 4: 18.


Wilma Terlouw, "Waterspiegeling 7"
Wilma Terlouw, "Waterspiegeling 7"
70 x 100 cm; acryl op doek

Van 2 oktober t/m 21 november 2010 exposeerden Wilma Terlouw (schilderijen) uit Kootwijkerbroek en Julia Borsboom (glaskunst) uit Barneveld in het Koetshuis van De Casteelse Poort, Museum Wageningen, Bowlespark 1A te Wageningen.
De opening was op zaterdag 2 oktober 2010 om 16.00 uur.

Hier zijn foto's van de tentoonstelling te zien.