website van Marlou Kursten Kunstbemiddeling

Prasant Selhorst

Op 13 jarige leeftijd is Prasant voor het eerst met metaal in aanraking gekomen in een siersmederij, waar op authentieke wijze hekwerken en sierbeslag voor deuren e.d. werd gesmeed.Prasant Selhorst, Manchetknoop
Prasant Selhorst, "Manchetknoop"
Prasant Selhorst, Creolen
Prasant Selhorst, "Creolen"
Prasant Selhorst, Hanger
Prasant Selhorst, "Kelthanger"

 

Later (op 16 jarige leeftijd) is hij een opleiding edelsmeden gaan volgen, waar hij nog steeds actief in is. Het mooie van het vak is dat het kunst en techniek met elkaar combineert hetgeen hem allebei altijd heeft aangetrokken.Prasant Selhorst, "Aan het werk"
Prasant Selhorst aan het werk

 

In zijn ontwerpen kun je elegante, natuurlijke vormen terug vinden, waarbij er altijd rekening gehouden wordt, dat het sieraad de mens moet sieren en niet andersom. Maar ook zeker het ambacht wat hij in de sieraden tracht te leggen, waarbij het sieraad tot in de puntjes verfijnt dient te zijn en de kwaliteit duidelijk bovenaan staat.Prasant Selhorst Peters, "Hanger"
Prasant Selhorst, "Jugendstill hanger"

 

Van 24 februari t/m 30 maart 2008 was er een expositie van Wil Lof (schilderijen) uit Leersum, Marian Huyzer (beelden) uit Gouda (t/m 22 maart), Ineke Schippers (keramiek) uit Wageningen (vanaf 24 maart) en Prasant Selhorst (sieraden) uit Wageningen in het Koetshuis van De Casteelse Poort, Museum Wageningen, Bowlespark 1A te Wageningen.

Klik hier voor de foto's van de opening.