Website Marlou Kursten Kunstbemiddeling

Yvonne Schmidt

De schilderijen van Yvonne zijn een zoektocht. Het beeld staat van tevoren niet vast, maar ontstaat al werkend. De ondergrond wordt opgebouwd uit verschillende lagen papier en verf. Steeds laag over laag aanbrengen of gedeelten weghalen, waardoor vormen veranderen en nieuwe verrassende combinaties ontstaan.
Zij werkt vanuit haar fantasie, vanuit haar gevoel. De steeds terugkerende thema’s als ‘de boot’, ‘het huis’, ‘de trap’ en ‘de poort’, aangevuld met organische vormen, behoren tot de kern van haar werk. Daar omheen ontstaat haar verhaal, haar werkelijkheid.


 

Yvonne Schmidt, "Huis-Vis"
Yvonne Schmidt, "Huis-Vis"
65 x 47 cm; gemengde techniek
op papier
Yvonne Schmidt, "La casa de luna"
Yvonne Schmidt, "La casa de luna"
90 x 65 cm; gemengde techniek
op doek
Yvonne Schmidt, "El sueno silencio 1"
Yvonne Schmidt, "El sueno silencio 1"
32 x 32 cm; gemengde techniek
op papier

 

Door het gebruik van een verscheidenheid aan materialen (acryl, krijt en papier) ontstaat een gelaagdheid, die een mysterieuze sfeer weergeeft. Die sfeer ontstaat mede door het kleurgebruik, vaak monochroom maar wel werkend met licht en donker, waardoor er diepte ontstaat.
Figuratieve en abstracte vormen vertellen haar verhaal, het beeld waarmee Yvonne de fantasie van de kijker probeert te prikkelen.

 

Yvonne Schmidt, "La puerta de la encaje"
Yvonne Schmidt, "La puerta de la encaje"
40 x 100 cm; gemengde techniek op doek

Van 20 januari - 17 februari 2008 was er een expositie van Esther Lunter (keramiek) uit Born, Yvonne Schmidt (schilderijen) uit Amsterdam en Jim van Dongen (sieraden) uit Lijnden in het Koetshuis van De Casteelse Poort, Museum Wageningen, Bowlespark 1A te Wageningen.

Klik hier voor de foto's van de opening.

Voorbeeld in Kunstagenda 2005