Website van Marlou Kursten Kunstbemiddeling

Suzan van der Schenk


Naast haar werk als interieurarchitect, vindt Suzan het heerlijk als zij zich kan onderdompelen in verf, kleur, sfeer en compositie. In de tuin staat haar schildersatelier tussen de bloemen en onder een kersenboom. Als de zon schijnt is het er zonovergoten. In de winter met een kacheltje heerlijk behaaglijk.
In Engeland heeft Suzan 15 jaar geleden een jaar geschilderd op een kunstacademie. Veel modeltekenen, weinig figuratief en regelmatig abstract. Haar schilderijen zitten overal tussenin. Ze zullen nooit abstract zijn, want daarvoor is zij te veel ontwerper. Niet figuratief, want daarvoor is zij te ongeduldig. Wat het wel is, is een feest van kleur, vorm en compositie.


Suzan van der Schenk, "Verre reis"
Suzan van der Schenk, "Verre reis"
100 x 50 cm; acryl op doek


Vazen en flessen laten zich goed vormen, evenals meubels en huizen, doordat je ze met een paar lijnen op kan zetten. De bloemen, dieren, mensfiguren en teksten geven ze betekenis en geven Suzan de kans te spelen met kleuren en te zoeken naar de juiste verhoudingen. Zij houdt, ook in haar werk als interieurarchitect, van karaktervolle ontwerpen, van strak en modern, maar altijd met een 'verrommeling' erin. Dat kan door een combinatie met 'oud en versleten' of een reflectie van menselijke activiteiten.
Schilderijen brengen leven, sprankeling, verdieping, inkijkjes en spanning in een interieur. Haar schilderwerk brengt vrolijkheid en maakt blij en dat is haar enige wens.


Suzan van der Schenk, "Butterfly"
Suzan van der Schenk, "Butterfly"
60 x 60 cm; acryl op doek

 

Expositie: Vazen en Flessen

Kunst bij Vreemde Streken, 1e Kloostersteeg 3 te Wageningen:
Van 6 november t/m 10 januari 2014 is er een expositie met schilderijen van Suzan van der Schenk uit Wageningen bij Vreemde Streken.