Website van Marlou Kursten Kunstbemiddeling

Gert van Santen

Gert van Santen (1958) is beeldend kunstenaar sinds zijn veertiende. Hij is begonnen met olieverf en Oost-Indische inkt en werkt tegenwoordig uitsluitend digitaal.
Zelf zegt hij hierover: “Mijn camera’s, computers en software zijn mijn verf, canvas en penselen.” Gerts werk kan worden getypeerd als kleurrijk, surrealistisch, expressionistisch en abstract. Zijn thema’s variëren van gebouwen en middeleeuwse pestdokters tot en met Atlantis en de oude aarde. En de huidige tijdgeest!


Gert van Santen, "Bird in winter garden"
Gert van Santen, "Bird in winter garden"
40 x 40 cm; digital art

 

“Het grote voordeel van digitaal werken,” aldus Gert, “is de tijdwinst die je maakt.” “Dat is vast niet voor iedere beeldend kunstenaar interessant, maar ik heb normaal gesproken vreselijk veel ideeën in mijn hoofd, en als ik die allemaal wil verwerken – en dat wil ik – moet ik tien doeken opzetten en ben ik in vijf schetsboeken tegelijk bezig. Dat is onpraktisch, het stinkt – en het begon me op een bepaald moment gewoon te ergeren."


Gert van Santen, "Starting the Machine"
Gert van Santen, "Starting the machine"
35 x 50 cm cm; digital art

“Op de computer gelden die nadelen niet – sterker nog: je kunt zelfs on the go nog van alles doen. Een kwestie van de juiste apparatuur en de zaken een beetje organiseren. De belangrijkste voordelen liggen op het gebied van verf en doeken (hoef je niet te kopen), droogtijd (is er niet), herstelwerkzaamheden (de ‘undo-knop’ is een uitkomst) en kleurstelling (schuifknoppen in plaats van overschilderen). Daarbij is het aantal extra mogelijkheden immens – ik zou ze niet meer willen missen.”


Gert van Santen, "Stuck in traffic!"
Gert van Santen, "Stuck in traffic!"
35 x 50 cm; digital art

 

Gert van Santen; Quetzalcoatl

Expositie:

Kunst bij Vreemde Streken, 1e Kloostersteeg 3 te Wageningen.
Van 13 juni t/m 7 september 2012 is er een expositie met digital art van Gert van Santen uit Wageningen bij Vreemde Streken.

Voorbeeld in Kunstagenda 2012