naar de website van Marlou Kursten Kunstbemiddeling

Erik Rouwendal

 

Erik produceert in kleine oplagen gegoten kopjes, schalen, vazen en dekseldozen. Naast dat het gebruiksgoed is, heeft zijn werk ook een sterke sculpturale waarde. Associatie en sensitiviteit; detail en technische perfectie zijn daarbij belangrijk.
Zijn vormen zijn vaak organisch en nodigen uit eraan te voelen; ze doen denken aan de zee.


 

Erik Rouwendal, "Fairy"
Erik Rouwendal, "Fairy"
keramiek

 

Erik Rouwendal, "Nooty" (achterkant)
Erik Rouwendal, "Nooty"
keramiek

 

 

Erik maakt zijn gietmassa zelf en ook de glazuren. Hij stookt het werk op 1.200 graden en meestal brengt hij met een derde stook op 800 graden goud/platina of zilver aan.
Van ieder ontwerp giet hij een gelimiteerde oplage (gesigneerd), waarbij de kleur en uitvoering uniek is.

 

Erik Rouwendal, "Spiky"
Erik Rouwendal, "Spiky"
bekers; keramiek

 

Erik Rouwendal, "Weevy"
Erik Rouwendal, "Weevy"
keramiek

 

 

Op verzoek draait hij Jubileumvazen en -schalen; eerst wordt de basisvorm thuis op de draaischijf gemaakt en die wordt dan op locatie volgeplakt met de boetseerwerkjes van de gasten. Vervolgens gaat de vorm mee naar zijn atelier en wordt daar dan gestookt. Je krijgt dan een sculptuur waar iedereen zijn steentje aan heeft bijgedragen.
Als teambuilding-event is dit ook erg geschikt.

 

Erik Rouwendal, "Jubileumvaas"
Erik Rouwendal, "Jubileumvaas"
keramiek

 

Van 4 oktober t/m 15 november 2009 was er een expositie van Ingeborg (Borg) Leeftink (schilderijen) uit Wageningen, Manfred van der Voort - Hout’crea-tor – vormgever (meubelontwerper en meubelmaker) uit Wageningen, Brech (sieraden) uit Delft en Erik Rouwendal (keramiek) uit Wolfheze in het Koetshuis van De Casteelse Poort, Museum Wageningen, Bowlespark 1A te Wageningen.