Website van Marlou Kursten Kunstbemiddeling
Josien Plomp


Met kunst bezig zijn is voor Josien geraakt worden door dingen in haar leefwereld, sferen, vormen, lijnen etc.
Haar leefwereld is haar inspiratiebron, dit kan dan zijn een wandeling in het bos, vakantie, dansende mensen, zonlicht op het water etc.
Op het moment haalt zij veel ideeŽn uit de natuur, wandelingen, fietstochten, het zien, het blijven haken achter een beeld. Dit beeld legt Josien vast en gaat daar op een later tijdstip mee aan de slag.


Josien Plomp, "Voorjaarsbloemen"
Josien Plomp, "Voorjaarsbloemen 2"
56 x 45 cm; acryl


Kleuren, structuren maken, ambachtelijk aan de slag gaan, (zoals verf mengen, kleur over kleur maken). Lijnen verschijnen en verdwijnen, soms gebruikt Josien papier, lijm of zand, doek, verf, alles is nog mogelijk!
Het is een voortdurend proces dat kan uitdijen, krimpen, veranderen, dat inzichten geeft. De compositie van het geheel van het schilderij wordt opgezet, ingevuld en bijgesteld. Het vraagt om een spontaan reageren, groeiend naar een beeld wat haar bevalt.


Josien Plomp, "Voorjaarsbloemen"
Josien Plomp, "Voorjaarsbloemen 1"
48 x 73 cm; acryl

Expositie:
19 februari - 2 april 2017: Gestapelde stilte
Josien Plomp, Gelske Kwikkel, Birgit Pedersen, Carla Kamstra, Ineke Schippers en Frida Stad uit Wageningen exposeren in galerie Het Koetshuis van De Casteelse Poort, Museum Wageningen, Bowlespark 1A te Wageningen.

De Vernissage is op zondag 19 februari om 16:00 uur.
Foto's van de opening zijn hier te zien.

De Finissage is op zondag 2 april van 14:00 - 16:00 uur.


Voorbeeld in Kunstagenda 2015