Website van Marlou Kursten Kunstbemiddeling

Claudia Phefferkorn

 


In 1987 is Claudia afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten Groningen (ABK Minerva). Ze werkt als beeldend kunstenaar aan tekeningen en schilderijen, in inkt, krijt en olieverf, op aquarelpapier, katoen of linnen doek.

Claudia Phefferkorn, "Front"
Claudia Phefferkorn, "Front"
100 x 100 cm; olieverf op linnen, 2007


GeÔnspireerd door de natuur en de menselijke emotie, werkt Claudia in heldere kleurcontrasten en zachte nuances, in sterk zwart – wit en diverse grijzen. De uitstraling van het werk is er een van directe eenvoud in de contouren en gelaagdheid in de materiaalbehandeling. Er is het ferme gebaar met krijt, groot penseel en schildersmes en een plaatselijke verfijning. De huidige thematiek in het vrije werk is geŽnt op ‘de olifant’, een dier vooral van betekenis in niet-westerse culturen zoals IndonesiŽ, India en Afrika.

Claudia Phefferkorn, "Dust & Sun"
Claudia Phefferkorn, "Dust & Sun"
120 x 80 cm; olieverf op linnen, 2008

 

Van 18 januari - 22 februari 2009: Claudia Phefferkorn (schilderijen) uit Ede, Mieke Scholten (keramiek) uit Valburg en Colette Bloos (sieraden van papier-maché) uit Wageningen exposeerden in het Koetshuis van De Casteelse Poort, Museum Wageningen, Bowlespark 1A te Wageningen.
De expositie is op zondag 18 januari 2009 om 16.00 uur geopend met een sieradenshow van Colette Bloos. De presentatie was in handen van Jelle de Gruyter.

Voorbeeld in Kunstagenda 2008