website van Marlou Kursten Kunstbemiddeling

Birgit Pedersen
Het werk van Birgit Pedersen is een weerspiegeling in kleur van de stemmingen die zij voelt in haar omgaan met de mensen en de natuur. Naar hartelust en met een grote gedrevenheid portretteert zij niet de personen en de landschappen, maar de gevoelens die deze bij haar oproepen.


Birgit Pedersen, "Moeder en kind"
Birgit Pedersen, "Moeder en kind"
100 x 100 cm; acryl

Birgit is weg van kleuren. Als kunstenares en als docente is zij onafgebroken bezig met het analyseren van de vele betekenissen die kleur heeft in ons leven. Zo is zij ook zelf in haar verschijnen en in al haar werk een kleurrijke persoonlijkheid geworden.

Birgit werkt met verschillende materialen, al naar gelang zij ze vindt passen bij haar eigen idee en - als daarvan sprake is - de wens van de opdrachtgever. Olieverf, acrylverf, textiel, papier en zelfs een enkele keer brons. Zij is altijd weer sterk in gemengde technieken.

 

Birgit Pedersen schilderde haar zelfportret voor Kunstagenda 2017:

Birgit Pedersen, "Zelfportret"
Birgit Pedersen, "Birgit"
30 x 30 cm; mixed media

 

Expositie:
19 februari - 2 april 2017: Gestapelde stilte
Josien Plomp, Gelske Kwikkel, Birgit Pedersen, Carla Kamstra, Ineke Schippers en Frida Stad uit Wageningen exposeren in galerie Het Koetshuis van De Casteelse Poort, Museum Wageningen, Bowlespark 1A te Wageningen.

De Vernissage is op zondag 19 februari om 16:00 uur.
Foto's van de opening zijn hier te zien.

De Finissage is op zondag 2 april van 14:00 - 16:00 uur.