website van Marlou Kursten Kunstbemiddeling

Silvana Pantuso

 

Silvana Pantuso heeft haar schilderopleiding voltooid aan de kunstacademie (L' Accademia di belle Arti) te Milaan (ItaliŽ). Sinds 1984 is zij woonachtig in Nederland en heeft verscheidene keren haar werk geŽxposeerd. Zij werkt ook als docente en geeft les in beeldende vakken.Silvana Pantuso, "Saamhorigheid; verkocht"
Silvana Pantuso, "Saamhorigheid"
acryl

 

Na een periode, waarin zij op klassieke wijze schilderde, heeft zij zich steeds meer gespecialiseerd in de techniek van acrylverf. De laatste jaren houdt zij zich bezig met de manier waarop een schilderij een communicatiemiddel kan zijn om in contact te komen met het “ware zelf”. De hedendaagse mens wordt omringd door dagelijkse sleur, files, media en volle agenda’s. Het is moeilijk om hierin jezelf te ontmoeten noch spiritualiteit te ervaren. Silvana probeert aan deze behoefte te voldoen door de schoonheid van abstracte vormen te gebruiken als representaties voor haar innerlijke belevingswereld en haar poging zichzelf en de ander te ontmoeten. Zij schildert met een ingetogen stijl met vrije texturen die samen met harmonieuze kleuren een geabstraheerde en autonome picturale orde vertegenwoordigt.Silvana Pantuso, "Zonder Titel"
Silvana Pantuso, "Divenire" (tweeluik)
100 x 100 cm elk; acryl op doek

 

Van 16 november t/m 11 januari 2009 exposeerden Silvana Pantuso (schilderijen) uit Wageningen en Lamberti (cartapesta, glas en sieraden) uit Krommenie in het Koetshuis van De Casteelse Poort, Museum Wageningen, Bowlespark 1A te Wageningen.
De opening was op zondag 16 november 2008 om 16.00 uur.
Met haar stem en haar lier zorgde Annette Sander voor de muzikale omlijsting.

Klik hier voor een artikel in Hoog en Laag, november 2008. En hier voor de foto's van deze expositie.

Voorbeeld in Kunstagenda 2009