website van Marlou Kursten Kunstbemiddeling

Xandra Paijmans-Bremers


In mei 2000 start Xandra haar carriere bij glasblazerij Gilbert Hockers in Eindhoven.
In augustus van dat jaar gaat Xandra bij Richard Price een workshop volgen in Venetiaanse technieken. Langzamerhand gaat zij Gilbert Hockers assisteren en wordt zij vaste klant op de tribune van het Glascentrum in Leerdam, waar gedurende de hele zomer glasblazers aan het werk zijn.
In het voorjaar van 2001 is Xandra te gast bij de Glas-en Keramiekschool in Denemarken.

 

Xandra Paijmans-Bremers, Hinduspirit
Xandra Paijmans-Bremers,
"Hinduspirit"

47 cm hoog; glas
Xandra Paijmans-Bremers, Organismen
Xandra Paijmans-Bremers,
"Sagolea"

58 cm hoog; glas
Xandra Paijmans-Bremers, Sereus
Xandra Paijmans-Bremers,
"Sereus"

66 cm hoog; glas

 

Door het volgen van de vervolgworkshops bij van Tetterode in Amsterdam waar Bibi Smit en Richard Price de begeleiding verzorgen kan Xandra zelf blazen en haar ideeën uitwerken. In dat jaar neemt zij opnieuw deel aan de workshop Venetiaanse technieken van Richard Price en in het najaar van 2001 gaat Xandra assisteren bij Yvon Trossel in Haarlem.
Haar speelse benadering van het medium glas geeft Xandra weer nieuwe inzichten. In haar studio krijgt zij de kans om voor zichzelf te werken, zich verder te ontwikkelen en zich technisch te verbeteren.

In de zomer van 2002 zit Xandra zelf in de glasblazersstoel in het Glascentrum van Leerdam samen met Paul Spannenberg. Tegelijkertijd krijgt Xandra ook de kans om Richard Price te assisteren en met hem voor andere kunstenaars te werken.

 

Xandra Paijmans-Bremers, "Aura"
Xandra Paijmans-Bremers, "Aura"
110 cm hoog; glas

 

In 2003 gaat Xandra naar Schotland. Bij North Lands Creative Glass volgt zij een workshop "glasssculpting" en leert daar een geheel nieuwe vorm van werken met geblazen glas.

Het wordt tijd voor een eigen atelier en vele maanden voorbereiding leiden uiteindelijk tot de start van haar eigen glasblazerij op 1 januari 2004!

“Glas is een spannend medium: het kan je verrassen maar ook teleurstellen, je kunt ermee vechten maar het laat zich ook verleiden en het is hoe dan ook altijd met je in gesprek.”

Van 1 oktober t/m 12 november 2006 is er een expositie geweest van Johan Timmers (schilderijen) uit Lunteren, Xandra Paijmans-Bremers (glaskunst) uit Amersfoort en Zillah Botschuyver (sieraden) uit Zutphen in het Koetshuis van De Casteelse Poort, Museum Wageningen, Bowlespark 1A te Wageningen.