website van Marlou Kursten Kunstbemiddeling

Charlotte OlsmanCharlotte Olsman schildert sinds 1995 en heeft les gehad van diverse kunstenaars. Op die manier heeft ze kennis gemaakt met veel verschillende materialen, o.a. schilderen met acryl bij Thea Vos in Wageningen. Charlotte vertelt sprookjes in lagen acryl. De zoektochten die in sprookjes aan de orde komen inspireren haar, maar er is ook plaats voor optimisme en hoop op een goede afloop van het verhaal.

Door het inkerven of wegschuren van een bovenlaag komt een onderliggende laag aan de oppervlakte, een verhaal bestaat immers ook uit meerdere lagen, meerdere dimensies. Om haar beelden een "ziel" te geven gebruikt Charlotte verschillende materialen in haar schilderijen, zoals acrylaatpasta, glas, bladgoud, metaal en verschillende soorten toegevoegd papier of uitgesneden stukken van eerdere schilderijen. Sommige van deze elementen zijn goed zichtbaar, andere gaan geheel op in het totaal en zullen alleen door een zeer goede kijker nog kunnen worden waargenomen.

 

Charlotte Olsman, "Verwachtingen"
Charlotte Olsman, "Verwachtingen"
80 x 60 cm; acryl, metaalfolie, inkt

 

Daarnaast maakt ze vogels van papier maché, die ze vervolgens beschildert met felle heldere kleuren in kleine vlakken naast elkaar.
Door dit zogenaamd kinderlijke kleurgebruik krijgen de vogels een onbevangen uitstraling. Speels en eigenwijs zijn woorden die op de vogels van toepassing zijn.
Sinds kort maakt Charlotte ook mozaïeken.

 

Charlotte Olsman, "Vogel 1"
Charlotte Olsman, "Vogel 1"
ca. 35 cm hoog; papier-maché