website van Marlou Kursten Kunstbemiddeling

Ester Lunter

 

Esther vindt haar inspiratie in het leven om haar heen. De natuur, het waterrijke Friesland, muziek, bloemen in een vaas en dagelijkse activiteiten kunnen het begin zijn van een beeld.

 

Ester Lunter, "Vlinderbloem"
Ester Lunter, "Vlinderbloem"
25 x 15 x 15 cm; keramiek

 

Esther Lunter: ‛Mijn beelden beginnen als schets op papier en krijgen daarna hun echte vorm onder mijn handen. Ik weet vaak op voorhand niet precies hoe een beeld er uit zal gaan zien. Een idee dat op papier goed lijkt, kan ruimtelijk wel helemaal niet uit de verf komen. Ik start dan niet met een ander beeld, maar dan begint het ruimtelijk experiment. Op een bepaald moment is het beeld klaar. De vorm moet daarbij op zich zelf kunnen staan.‛
De beelden, waarvan de vorm in feite geen toevoeging nodig heeft, zijn voorzien van een subtiel spel van lijnen en een enkele kleur. Deze markering versterkt de vorm van het beeld, maar verandert ze tegelijkertijd.

Ester Lunter, "Orgel"
Ester Lunter, "Orgel"
45 x 30 x 20 cm; keramiek


De beelden zijn zonder bedoeling maar blijven daarbij ons oog trekken alsof ze zeggen ‛kijk maar, kijk maar goed dit is ook waar.‛ Het leven lijkt voor even tot stilstand te zijn gekomen om ons een blik te gunnen op iets dat we normaal niet kunnen zien. Er worden wetten zichtbaar die even nieuw voor ons zijn als dat ze onontkoombaar lijken. Ze leggen een rijkdom bloot de we soms wel vermoeden maar waar we vaak de tijd niet voor nemen.

Ester Lunter, "Notenval"
Ester Lunter, "Notenval"
70 x 30 cm; keramiek, voorzijde

 

Ester Lunter, "Notenval"
Ester Lunter, "Notenval"
70 x 30 cm; keramiek, achterzijde

 

Van 20 januari - 17 februari 2008 was er een expositie van Esther Lunter (keramiek) uit Born, Yvonne Schmidt (schilderijen) uit Amsterdam en Jim van Dongen (sieraden) uit Lijnden in het Koetshuis van De Casteelse Poort, Museum Wageningen, Bowlespark 1A te Wageningen.

Klik hier voor de foto's van de opening.