website van Marlou Kursten Kunstbemiddeling

Marian Huyzer

Zo'n 15 jaar geleden werd Marian gegrepen door het beeldhouwen. Sindsdien laat het haar niet meer los. De beelden die zij maakt laten meestal zien wat haar op dat moment emotioneel bezighoudt. Of zij dat nu wil of niet. Het is een directe vertaling van haar innerlijk. Het beeldhouwen gebeurt vanuit haar gevoel en brengt haar ook dichter bij haar gevoel.

Gedurende een bepaalde periode heeft de man-vrouw relatie centraal gestaan in haar werk. Met het beeld 'overgave' heeft zij deze periode heel bewust afgesloten.


Marian Huyzer, "Overgave"
Marian Huyzer, "Overgave"
marmer

Met de ruwe steen als uitgangspunt ontstaan verschillende vormen. Als je begint weet je niet waar je precies eindigt. De steen is de inspiratiebron en leidt je door het proces heen.

Marian Huyzer, "Ontplooien"
Marian Huyzer, "Ontplooien"
serpentijn
Marian Huyzer, "Erdoorheen"
Marian Huyzer, "Erdoorheen"
Indiaas speksteen

 

De cirkel is een boeiend gegeven en heeft geleid tot verschillende beelden. Met de cirkel als uitgangspunt is gespeeld met basisvormen als driehoeken en ronde ritmische bewegingen. Een verslavend proces, waarbij de drang om nieuwe vormen binnen de cirkel te ontdekken bleef fascineren. Een serie beelden die zeker nog een vervolg zullen gaan krijgen.


Marian Huyzer, "2-1 Eenheid"
Marian Huyzer, "2-1 Eenheid"
albast

 

Van 24 februari t/m 30 maart 2008 was er een expositie van Wil Lof (schilderijen) uit Leersum, Marian Huyzer (beelden) uit Gouda (t/m 22 maart) en Prasant Selhorst (sieraden) uit Wageningen in het Koetshuis van De Casteelse Poort, Museum Wageningen, Bowlespark 1A te Wageningen.

Klik hier voor de foto's van de opening.