website van Marlou Kursten Kunstbemiddeling

Jasper M. Hulshoff Pol


Jasper M. Hulshoff Pol, geboren in 1976 te Wageningen, is sinds 2000 werkzaam als kunstschilder, tekenaar, grafisch ontwerper en interaction designer. Hij heeft zich, na zijn studie interaction design aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht, vooral toegelegd op de schilderkunst.


Jasper Hulshoff Pol, "Ezel"
Jasper Hulshoff Pol, "Ezel"
40 x 40 cm; acryl


Hij schildert, ontwerpt websites en drukwerk (zoals de filmladder van het Herenstraattheater in Wageningen) en is als docent en bestuurslid betrokken bij de stichting Artizon-vakantieacademie.

Het meest bekend is Jasper van zijn werk aan de schildersezel, als ezelschilder. Het bijna vaste onderwerp de ezel, past het best bij de sfeer en emotie die Jasper wil oproepen. Zijn doeken hebben dankzij de ezels een melancholische sfeer.
De afmetingen van zijn schilderijen kunnen variŽren van 5 bij 5 centimeter tot 2 bij 2 meter.

Als je het werk van Jasper bekijkt valt je gelijk de losse manier van werken op. De kleuren die hij doorgaans gebruikt brengen een sterke sfeer op het doek teweeg. Het geheel laat absoluut een diepe indruk achter.

 


Jasper Hulshoff Pol, "Ezeltje"
Jasper Hulshoff Pol, "Ezeltje"
40 x 30 cm; tekening

Expositie:

Van 20 november t/m 8 januari 2012 exposeerden Jasper Hulshoff Pol (schilderijen, ezeltjes) uit Herveld, Ineke Schippers (keramiek) uit Wageningen en Susanne Bagaya (sieraden) uit Herveld in het Koetshuis van De Casteelse Poort, Museum Wageningen, Bowlespark 1A te Wageningen.
De opening was op zondag 20 november om 16.00 uur.


Voorbeeld in Kunstagenda 2013