Website van Marlou Kursten Kunstbemiddeling

Eveline ten Haaf


Eveline is in de zomer van 2010 afgestudeerd aan de kunstacademie Artez in Arnhem, zij heeft daar de lerarenopleiding doorlopen. Haar afstudeeronderwerp had als titel Prooflab en is gebaseerd op moleculair koken.
Eveline is momenteel werkzaam als docent beeldende vorming op middelbare scholen in Wageningen en Ede. Daarnaast is zij actief als beeldend kunstenaar: zij maakt o.a. schilderijen, collages en keramische kunst. Ook het digitaal bewerken van fotos en andere afbeeldingen valt binnen haar aandachtsgebied.


Eveline ten Haaf, "Prooflab"
Eveline ten Haaf, "Prooflab"
afstudeerproject 2010


De afbeeldingen op de scheidingswanden zijn afkomstig van fotos van voedingsmiddelen, die zeer sterk zijn uitvergroot en digitaal bewerkt.
Het servies is bedrukt met teksten die horen bij de moleculaire keuken. Ook het geborduurde tafellaken heeft dit thema: het patroon is afgeleid van moleculaire verbindingen, die in voedingsmiddelen voorkomen.


Eveline ten Haaf, "Servies Prooflab"
Eveline ten Haaf, "Servies Prooflab"
afstudeerproject 2010

Expositie:

Van 25 november - 13 januari 2013: July Leesberg en Eveline ten Haaf (project: Foodlab) beiden uit Wageningen exposeren in het Koetshuis van De Casteelse Poort, Museum Wageningen, Bowlespark 1A te Wageningen.
De opening is op zondag 25 november 2012 om 16.00 uur.