Website van Marlou Kursten Kunstbemiddeling

Sabina Brons


Sabina Brons is met klei gaan werken vanuit de behoefte om meer met haar creativiteit en fantasie te doen. Het was liefde op het eerste gezicht.
In 2005 begon ze op de Lindenberg in Nijmegen aan een cursus keramiek draaien en handvormen bij de Duitse kunstenaar Thomas K÷nig. In hetzelfde jaar startte zij ook een cursus boetseren bij Nienke Faber in haar woonplaats Valburg.


Sabina Brons, "Bubblelicious"
Sabina Brons, "Bubblelicious"
43 cm; keramiek

 

Sabina is niet direct ge´nteresseerd in de technische aspecten van het werken met keramiek. Ze doet wat ze doet. Het moet kleur hebben, dat is het allerbelangrijkste. Haar keramische sculpturen zijn vaak fantasiedieren met menselijke kenmerken. Zo is daar een 'Bellenblazende vogel' of een 'Beestje met een jurkje aan'. Dieren als koeien of honden zijn nooit realistisch. Ze hebben een sprookjesachtig of soms een stripachtig karakter.

 

Sabina Brons; Indiaan Van 2 oktober t/m 13 november 2011 exposeren Twan de Vos (schilderijen en grafiek) uit Wageningen, Sabina Brons (keramiek) uit Valburg en Nicoline van Boven - Juweelontwerpster uit Kapelle in het Koetshuis van De Casteelse Poort, Museum Wageningen, Bowlespark 1A te Wageningen.

De opening is op zondag 2 oktober om 16.00 uur.

Voorbeeld in Kunstagenda 2010