Website van Marlou Kursten Kunstbemiddeling

Nicoline van Boven


Na de Kunsthumaniora van Brugge haalt Nicoline aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van Antwerpen haar meestergraad juweelontwerpen. Daarna werkte ze bij Nico Taeymans en later bij Hilde van der Heyden, om vervolgens in 2003 als zelfstandig juweelontwerpster haar eigen stijl verder te ontwikkelen. Die eigen stijl kenmerkt zich door de ogenschijnlijk simpele technieken die ze toepast, organisch, zonder opsmuk.
De ontwerpen van juweelontwerpster en edelsmid Nicoline zijn stuk voor stuk verrassende karakteristieke sieraden waarmee de drager zich onderscheidt.

Nicoline van Boven, Armband
Nicoline van Boven, "Armband"
Zilveren roosjes armband

De inspiratie voor deze ontwerpen haalt ze uit het dagelijks leven. Kleine dingen die haar opvallen probeert ze zo puur mogelijk vorm te geven met ogenschijnlijk eenvoudige technieken.

Ze werkt het liefst met pure materialen zoals zilver en goud, soms gecombineerd met parels, edelstenen of bijvoorbeeld keramiek.

Nicoline van Boven, Broche
Nicoline van Boven, "Broche"
Oortjesbroche; zilver en keramiek


Kijk voor meer sieraden van Nicoline van Boven ook eens in de webwinkel: tabblad sieraden.


Nicoline van Boven, ring Van 2 oktober t/m 13 november 2011 exposeren Twan de Vos (schilderijen en grafiek) uit Wageningen, Sabina Brons (keramiek) uit Valburg en Nicoline van Boven - Juweelontwerpster uit Kapelle in het Koetshuis van De Casteelse Poort, Museum Wageningen, Bowlespark 1A te Wageningen.

De opening is op zondag 2 oktober om 16.00 uur.